Kosse, Keurslager

Dry-aged: Rood, mals en hip

Dry-aged vlees is een relatief nieuwe naam voor een bereidingsmethode die al decennia bestaat. “Het is het langdurig rijpen van vlees, waardoor je een mooi rood, mals en exclusief product krijgt”, zegt Leon Niekrake van Kosse de Keurslager in Oldenzaal.

 

Dit is een artikel uit het Proef magazine van de Keurslager, klik hier om het magazine te dowloaden

Slagerij KOSSE uit Oldenzaal valt in de prijzen! 10 Producten gewaardeerd met GOUDcertificaat

Op 5 en 6 november vond tijdens de Slavakto de ‘vakwedstrijden voor versproducten’ plaats. Keurslager Kosse heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. De producten Kosseham “gekookt’ , Kosseham ïtaliaans , Twentse bakleverworst ,Twentse droge worst, Italiaanse droge worst , boerenleverworst , runderrookvlees , tomatensoep , mosterdsoep en de Kosseleutjes zijn met het kwaliteitscertificaat gewaardeerd, van de 10 producten waren er 7 bekroond met GOUD MET STER  waarmee is aangetoond dat deze tot de beste van Nederland behoren!

Productkeuring
De versproducten van slagerij Kosse zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de vakjury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe de consument de producten waardeert. 

Productieproces
Leon Niekrake en Jan Olde Dubbelink benadrukken dat men in het productieproces uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt veel gebruik gemaakt van uit de regio afkomstige  grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft het bedrijf met deze productkeuring weer bewezen.

RTV Oost
Lees en luister ook aan het verslag van RTV Oost die bij ons zijn langs geweest.

Lees hier het verslag van RTV Oost
 

Nieuw de Kosse BAKfiets!

woensdag 26 april 2017

Kosse BAKfiets

Bij aankoop van BBQ-vlees voor een grote groep gratis te gebruiken. Mits nog beschikbaar.

De fiets beschikt over een koekepan van 60cm doorsnee die werkt op gas en heeft ook een koelbox.
Verder kan de BAKfiets gebruikt worden met of zonder parasol.

Verbouwing winkel Zuid Berghuizen

woensdag 02 november 2016

Zoals wel bekend zijn we op dit moment druk bezig met het verbouwen van onze winkel in het winkelcentrum Zuid Berghuizen. Om u een indruk te geven over hoe het er uit komt te zien hier bij twee 3D visuals van de nieuwe winkel.

Onze Wessel Starink tweede bij NK voor Young Butchers'

september 2016 Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Houten streden negen jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Na een spannende wedstrijd is Wiebe Merkus Nederlands kampioen geworden en vormt samen met Dennis de Geijter, reserve-kandidaat 2016, het Nederlands team. Wessel Starink werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2018.

Vorig jaar behaalde het Nederlands team, bestaande uit Maarten Wolters en Wiebe Mulder, de tweede plaats in het landenklassement achter winnaar Zwitserland. Maarten Wolters werd bovendien eerste in het individuele klassement. De afgelopen jaren is het Nederlandse team steeds enorm succesvol. Ook in 2015 behaalde het Nederlands team, bestaande uit Kristian Grooten en Johan Augustinus, de tweede plaats. In 2014 wonnen Joey Baan en Nathan Burggraaf de Europese titel, voor de vierde keer op rij. In de jaren daarvoor wonnen Jeroen Kroon en Tommy Kuijten (2013), Marco van der Hout en Juan Lopez (2012), Leendert van Leeuwen en Sjouke Bouma (2011). 

Het Nederlandse team 2017
Het Nederlandse team bestaat dus uit Dennis de Geijter en Wiebe Merkus. Dennis werkt bij slagerij Vugts in Diessen, Wieke Merkus bij slagerij Otte Boersma te Eastermar. Dennis volgt de opleiding Winkelslager in Best en Wiebe de opleiding Slager in Groningen.

Voorbereiding
In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers goed voor op de komend wedstrijd. Het team volgt tot mei 2017 een intensief trainingsprogramma om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

International Young Butchers’ Competition 2017
Dit jaar wordt de International Young Butchers’ Competition (IYBC) gehouden in Oostenrijk waar diverse landenteams strijden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). 
De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Keurslager jubileumfilm - 70 jaar vakmanschap

maart 2016 De Vereniging van Keurslagers bestaat in 2016 precies 70 jaar! Sinds jaar en dag staat de Keurslager garant voor de beste kwaliteit vlees, een ruim assortiment en deskundig advies. De jubileumfilm heeft voor ons een speciaal tintje, hij is namelijk opgenomen in onze eigen slagerij.

Entrecote met pappardelle

Hierbij nog een lekker gerecht met een heerlijk entrecote.

Slagerij Kosse uit Oldenzaal bekroond met Goud!

21 september 2015

Op 21 september vonden tijdens de Slavakto de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden plaats in Utrecht. Slagerij Kosse, de Keurslager heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet.

Met zijn ambachtelijke Kosseham “gekookt", Kosseham “rauw” Rookworst, Twentse bakleverworst, Boerenleverworst, Italiaanse droge worst, Erwtensoep, Pinnekus en de Kipfilet pomodoro heeft hij maar liefst 9 keer het goud-predicaat gekregen. Daarvan zijn er zelfs nog vier producten bekroond met ‘goud met ster’.

Vakwedstrijd
De Internationale Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. Met een goud-predicaat behoor je tot de top in slagersland! De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe u als consument de producten waardeert.

Ambacht
Slagerij Kosse, de Keurslager, onderscheidt zich door de eigen productie van worst, vleeswaren en maaltijden uit EIGEN WORSTMAKERIJ. Slagerij Kosse uit Oldenzaal benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft de slager met dit kampioenschap daadwerkelijk bewezen.

Nieuwsgierig geworden? 
Natuurlijk bent u deze week van harte welkom om de goudproducten te komen proeven in onze winkel. Graag tot ziens!

Slagerij GERARD KOSSE bekroond met 2 sterren

november 2014

Slagerij Gerard Kosse uit Oldenzaal heeft op maandagavond 17 november tijdens de landelijke finale van Slager met Ster in Nijkerk 2 sterren toegewezen gekregen. Slager met Ster word je niet zomaar. De afgelopen maanden heeft het team alles uit de kast gehaald om toe te treden tot het selectieve sterwinnaars gezelschap.

In het Hart van Holland in Nijkerk verzamelden zich alle 69 finalisten uit Nederland, waaronder het team van slagerij Gerard Kosse. Alleen slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid hebben een sterbeoordeling behaald. De ontlading was dan ook groot toen de uitslag bekend werd gemaakt en Keurslager Kosse tot de gelukkigen behoorde.

Beoordeling
Deelname aan Slager met Ster betekent dat de hele slagerij doorgelicht is en verder bestaat de deelname uit verschillende ronden en onderdelen met de nadruk op digitaal ondernemerschap. In de voorronde is slagerij Kosse door een vakjury en mysterieshopper beoordeeld. In de finaleronde kwam er een team retaildeskundigen onaangekondigd langs. Ook hebben de finalisten elkaar beoordeeld en hebben klanten hun stem uitgebracht. Het eindoordeel van de jury luidde: Een zeer mooi ambachtelijk bedrijf met veel streek en “Kosse” producten uit eigen worstmakerij en een zeer gemotiveerd team.

Oordeel zelf
Wilt u weten wat slagerij Kosse zo bijzonder maakt of wilt u meer informatie over de verkiezing? Het trotse team vertelt u er graag meer over. 

Kosse, Keurslager

Glindestraat 54
7572 ZH Oldenzaal
(0541) 51 86 83

Kosse, Keurslager

Winkelcentrum Zuid Berghuizen
Burgemeester Wallerstraat 141
7574AM Oldenzaal
0541530270

Openingstijden Glindestraat

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 20:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Mobiel Contact

Voor noodgevallen kunt u onderstaande telefoonnummers bellen

Glindestraat: 06-14920712
Burg. Wallestraat:   06-51634533

Openingstijden Zuid Berghuizen

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten